Forrás: Pásztor Tünde

Tejfölös felesborsó-leves

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – ÁZTATÁS: 3 óra – FŐZÉS: 2 óra – (a hozzávalókat 6 személyre számítottuk):

  1. Átválogatjuk a borsót, pár órára hideg vízbe áztatjuk. Lesúroljuk a csülköt, belerakjuk egy fazékba, eresztünk rá annyi hideg vizet, amennyi bőven ellepi, és kis lángon addig főzzük, míg félig meg nem puhul. Hagyjuk kicsit hulni a levében.
  2. Közben a vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és egy másik fazékban, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a felkockázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret (vagy pasztinákot). Kicsit pirítjuk együtt, majd meghintjük kevés őrölt pirospaprikával. Öntünk hozzá egy-két merőkanálnyit a csülök főzőlevéből.
  3. A csülköt kicsontozzuk, felkockázzuk, ezt is hozzáadjuk, és kis lángon főzzük tovább a zöldséges levesben, közben, ha szükséges, adunk hozzá a főzőléből. Amikor már majdnem puha a hús, hozzárakjuk a leszűrt, átmosott borsót, adunk hozzá még annyi főzőlevet, hogy összesen körülbelül kétliternyi legyen a leves, együtt készre főzzük. Közben megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy evőkanál lisztet vagy keményítőt elkeverünk kis hideg vízzel, hozzávegyítjük a tejfölt, majd besűrítjük vele a levest. Tálalás előtt meghintjük egy kis összevágott petrezselyemmel.

6 szuper tipp, hogy egy hibátlan levest főzz

kaloria 550 CAL
ido 340 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.