Ha megfogadod a tanácsainkat, kihozhatod az alapanyagokból a legjobbat, és elégedetten dőlhetsz hátra a lakmározás után.

6 szuper tipp, hogy egy hibátlan levest főzz

1. MINDENT BELE!

Sokan nem szeretik a levesben a főtt paprikát, paradicsomot, hagymát. Azokat a hozzávalókat, amelyeket nem szívesen fogyasztasz el, de szükség van az intenzív ízükre, tedd szűrőbe vagy vászonzsákocskába, és így ereszd a levesbe. Az étel elkészültével egyben kiemelheted őket.

Májgaluskaleves, ahogy a nagyi főzte

2. HELYESEN SÓZNI

Ha rögtön a főzés elején egy kevés sót adsz a hozzávalókhoz, az segít kihozni az ízüket. Túlsózni azonban nem szabad az ételt, azzal pont az ellenkező hatást éred el! Literenként kb. 1 dkg sóval számolj.

3. A FŰSZERT A MAGA IDEJÉBEN

Míg a szárított zöldfűszereket a főzés elején, addig a frisseket általában a főzés végén érdemes az ételhez adni. A friss levelekből kb. 1 maréknyi biztosítja azt az aromát, amit a szárítottakból 1 ek. A babérlevelet természetesen már a főzés kezdetén a levesbe teheted.

Zöldségleves húsgombóccal

4. ELŐSZÖR A KEMÉNYEK

Ahhoz, hogy minden megpuhuljon, de ne főjön szét, nem egyszerre kell a fazékba tenni a hozzávalókat, hanem mindent a maga főzési ideje szerint. A tésztát nem érdemes belefőzni a levesbe, mert kocsonyás lesz tőle, és másnapra magába szívja a levét.

5. NE TÚL NAGY LÁNGON!

A leveseket mindig gyöngyözve főzd, sose hagyd nagy lángon lobogni.

Tárkonyos csibebecsinált

6. ÚJRAMELEGÍTENI SZABAD

A levesek másnap sokszor még finomabbak, mint frissen. Ez azért van így, mert a bennük lévő keményítő egy része cukorrá alakul. Fontos, hogy a maradék mindig bekerüljön a hűtőszekrénybe!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.