Kukuye Sabzi
A sokféle zöldfűszerből készült lepény a húsmentes
konyhát kedvelők figyelmére is méltán tarthat számot. A
hozzávalók mértékegységeként a marék jött számításba,
hiszen ha egy-egy hozzávalóból ízlés szerint picit többet
vagy kevesebbet használunk, az elkészült étel élvezeti értékén nem rontunk.
A fűszernövényeket gondosan megmossuk, lecsepegtetjük
és apróra vágjuk. Hozzáadunk egy evőkanál lisztet,
a felvert tojásokat, majd sóval, őrölt borssal, fahéjjal meg
egy kevés kardamommal ízesítjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleöntünk 3 evőkanálnyit a
masszából. A kanál hátával lepény formájúra lapogatjuk,
és lassú lángon sütni kezdjük. Miután egyik oldala elkészült, megfordítjuk, és a másik oldalát is átsütjük. A zöldséglepényeket salátaágyon tálalva kínáljuk.