Kunsági káposztaleves

Kunsági káposztaleves

A savanyú káposzta levét vízzel tetszés szerinti savanyúságúra hígítjuk, azután leszűrjük belőle a káposztaszálakat. A levet felforraljuk, beletesszük az alaposan megtisztított malaclábat meg a feldarabolt malachúst. Sózni nem szükséges, mert a káposztalé elegendő mennyiségű sót tartalmaz. Amikor a hús félig megfőtt, egy nagy fej vöröshagymát finomra vágunk.
A zsiradékból és a lisztből rántást készítünk, megpároljuk benne a hagymát, kevés vízzel felengedjük, és a leveshez adjuk. Babérlevéllel és őrölt borssal ízesítjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
A megtisztított, lehártyázott velőt darabokra szedjük, beletesszük a levesbe, s további 10 percig főzzük.

kaloria 290 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink