- Kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, szórunk rá egy kiskanál cukrot, öntünk rá kevés langyos tejet, elkeverjük, hagyjuk felfutni.
- Nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, a maradék cukrot, majd ráöntjük a felhabzott élesztőt is. Annyi langyos tejet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztánk legyen. Szépen kidagasztjuk. Amikor már nem ragacsos, hanem elválik az edény falától, akkor több részletben hozzádolgozunk 3 dkg megolvasztott, langyos vajat. Cipót formázunk a tésztából, és letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
- Ha megkelt, egy deszkán kis liszttel átgyúrjuk. Kinyújtjuk 2-3 mm vastag téglalappá. Pizzavágóval körülbelül kétcentis csíkokra felvágjuk. A fagyitölcséreket alufóliába csomagoljuk, és lekenjük olvasztott vajjal. Ezekre a kúpokra felcsavarjuk a csíkokra vágott kelt tésztát, s papírral kibélelt tepsibe beleállítjuk. Ismét hagyjuk kicsit kelni, majd lekenjük felvert tojással, és 175 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a fóliás ostyatölcsérekről.
TIPP: Luxus kivitelű lesz a tölcsér, ha nem tojással kenjük le, hanem olvasztott vajjal, és aztán megforgatjuk kristálycukorban (amelyet ízesíthetünk fahéjjal, vaníliával, tört dióval stb.) – tehát mintha sütőben sült kürtős kalácsot készítenénk, csak a formátum lesz kicsit más.