Kuszkusszal töltött padlizsántornyocskák csilis-mentás joghurttal
Mindegyik megmosott padlizsánt háromfelé vágjuk. A darabok közepét kivájjuk úgy, hogy alul is maradjon a zöldség húsából. Belülről besózzuk, majd a héját tetszés szerint bevágásokkal díszítjük. A kuszkuszt leöntjük két deci felforrósított zöldségalaplével, és öt percig hagyjuk állni. Villával belekeverjük a vajat és a római köményt. Meghámozzuk a sárgarépát, nagyon apró kockára vágjuk. A narancs héját lereszeljük, a gyümölcsöt kifilézzük. Két evőkanál olívaolajat felforrósítunk egy serpenyőben, megdinszteljük rajta a felaprított hagymát, rádobjuk a sárgarépát, és roppanósra pároljuk. Egy nagy tálban összekeverjük a kuszkuszt a sárgarépával, a narancshéjjal, a felaprított gyümölcshússal, 4 dkg reszelt sajttal. Sóval, borssal, fahéjjal és szegfűborssal fűszerezzük. Egy kizsírozott sütőtálba ültetjük a padlizsánhordócskákat. Mindegyikbe cseppentünk egy pici olajat, alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük, leszedjük a takarást, betöltjük az üregekbe az ízesített kuszkuszt. Rászórjuk a tetejére a maradék sajtot, csöpögtetünk rá egy kis olajat, köré öntjük a maradék zöldségalaplevet, és még 15 percig sütjük. A mártáshoz felaprítjuk a csilit és a mentát, összekeverjük a joghurttal, végül sóval, borssal, pár csepp citromlével ízesítjük.