Lasagne friss salátával

Először megfőzzük a ragut. A vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a szintén felaprított sárgarépát és zellerszárat, és lepirítjuk. Rátesszük a marhahúst, kevergetve addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik. Ekkor jöhet hozzá a darált sertéshús is, ezt is fehéredésig sütjük, kevergetve. Felöntjük az alaplével, a borral és a paradicsomkonzervvel, ízesítjük őrölt babérral, oregánóval, sóval és borssal, és kis lángon 40 percig főzzük. Ekkor mehet hozzá a három evőkanál paradicsompüré, ezzel is összefőzzük.

Amíg ez rotyog, elkészítjük a besamelmártást is. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzászórjuk a lisztet, kevergetve habzásig hevítjük. Felöntjük a felforrósított tejjel, jó alaposan kikeverjük, kiforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá egy kevés szerecsendiót. Végül levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a reszelt parmezánt is.

Egy tepsi, illetve egy szögletes sütőtál alját kirajuk a nyers, kemény tésztával, teszünk rá egy-egy adag ragut és besamelt, és ezt ismételjük, míg tartanak a hozzávalók. A tetejét tésztával fedjük, arra pedig rászórjuk a reszelt trappistát vagy edamit. 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.

A salátához a paradicsomot és az uborkát daraboljuk, összeforgatjuk a salátakeverékkel, majd öntetet keverünk a citromléből, olívaolajból, sóból, borsból, meglocsoljuk vele a zöldségeket.

Spenótos lasagne

kaloria - CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink