Besamelmártás
A sütőt 240 fokra előmelegítjük. A vajat felolvasztjuk, habzásig hevítjük benne a lisztet. Apránként, habevővel kevergetve hozzáöntjük a forró tejet. Sóval és szerecsendióval fűszerezve egyszer felforraljuk.
Ragu
A felhevített olajon megpároljuk a kockákra vágott hagymát és sárgarépát. Hozzáadjuk az aprított
fokhagymát meg a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk.
Belekeverjük a ragu maradék hozzávalóit, azután az egészet fedő alatt mérsékelt tűzön megpároljuk. A kétféle mártást 6 adagra osztjuk. Egy-egy adag ragut és besamelmártást a kizsírozott formába töltünk.
Lasagne
Befedjük 3 tésztalappal, majd ismét a mártások következnek. Így folytatjuk a rétegezést. A legfelső mártásréteget megszórjuk reszelt parmezánnal, majd a lasagnét a sütő középső részében körülbelül 20 percig
sütjük. 10 percig a kikapcsolt sütőben pihentetjük.