Tészta
A lisztből meg a tojásokból tésztát gyúrunk, és 20 percig letakarva pihentetjük.
A tésztát két részre osztjuk, lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófával késpenge vékonyságúra nyújtjuk, majd éles késsel 10 × 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
Töltelék
A hagymát a tarjával együtt apróra kockázzuk, egy evőkanál olajban megpirítjuk, majd belekeverjük a besamelbe. Egy evőkanál olajat felforrósítunk, a felengedett spenótot hozzáadjuk, kevergetve újra felforrósítjuk, és sóval, frissen őrölt borssal meg szerecsendióval ízesítjük.
A paradicsomokat pár percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, cikkekre vágjuk, és egy edénybe tesszük. Zúzott fokhagymával, bazsalikommal, sóval, borssal fűszerezzük, és lefedve 20 percig pároljuk. juhtúrót, a hagymás sonkát 6 dkg parmezán sajttal összekeverjük. 3 liter sós vízbe pár csepp olajat teszünk, felforraljuk, a tésztanégyzeteket adagonként 4-5 percig főzzük, szűrőkanálba szedjük, és hideg
vízzel leöblítjük. Egy tűzálló tálat kevés olajjal kikenünk, egy réteg kifőtt tésztával kibéleljük, a hagymás sajtkeverék felével megkenjük, és befedjük a spenót felével. Így rétegezzük, amíg a hozzávalók
elfogynak. A tetejét tésztával beborítjuk, a paradicsomszósszal meglocsoljuk, és a maradék
reszelt sajttal megszórjuk. A lasagnét befedjük, a 160-170 fokra előmelegített sütőben 20 percig pároljuk, majd fedő nélkül további 15-20 percig pirítjuk.
Besamel
A besamelhez a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, de nem pirítjuk meg. Folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel, és szerecsendióval meg sóval ízesítjük.