Éles késsel bekockázzuk a bőrt. Ezt a részt különösen alaposan sózzuk (ettől lesz majd jó ropogós), majd az alsó részt is meghintjük sóval. A húsdarabot jól bedörzsöljük borssal, zúzott fokhagymával és elmorzsolt majoránnával. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe.
Másnap átrakjuk egy tepsibe. Öntünk alá két deci vizet, ráfektetjük a currynövényt. Lefedjük a tepsit fóliával, és 180 fokos sütőben 1,5-2 órán át sütjük. Ha már puha a hús, akkor levesszük róla a takarást.
Az alma csutkáját kiszedjük, héjastul cikkekre vágjuk, a tököt felkockázzuk, a zellert felkarikázzuk, és mindezt beleszórjuk a pecsenye köré, finoman megsózzuk, és most már takarás nélkül addig sütjük, míg a tök meg nem puhul (ez idő alatt a többi zöldség-gyümölcs is elkészül).
Lassan sült malaccsászár párolt káposztával és burgonyás gőzgombóccal