Lassú disznó szendvics rósejbnivel
A sertéslapockát bedörzsöljük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majd belefektetjük egy kis tepsibe. Meghámozzuk a gyökeret és a lila hagymát, nagyobb darabokra, illetve cikkekre vágjuk, és a hús köré szórjuk. A fokhagyma legkülső vékony héját leszedjük, de egyébként nem hámozzuk meg. Félbevágjuk keresztben, és rászórjuk ezt is a húsra. A paprikát felcsíkozzuk, azt is köré dugdossuk, végül rálocsoljuk a sört. Alufóliával szorosan lezárjuk, és 140 fokos sütőbe toljuk legalább 4 órára. Ha kész van, egy villával szálaira szedjük a húst, és saját levében hagyjuk kihűlni. (Ezt akár előző nap is elkészíthetjük.) Tálalás előtt a bucikat kettévágjuk. A húst langyosra melegítjük a szaftjával együtt. Jó alaposan megtömjük vele a szendvicseket, végül nyomunk rá egy kis szószt. A burgonyát meghámozzuk, uborkagyalun nagyon vékonyan felkarikázzuk, konyharuhával leszárítjuk. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.