Forrás: Vár: a Speiz

Lazac tatár

Lazac tatár

A lebőrözött lazacfiléket pirított, darált dióval, fokhagymával, kevés mézzel bedörzsöljük, egy éjszakán át érleljük. Másnap tengeri só és kristálycukor 1-1 arányú keverékébe tesszük, és 2-3 napig szárítjuk. Ha elérte a megfelelő állagot, lemossuk, szárazra töröljük, és nagyobb kockákra vágjuk. A szójaszószt kevés mézzel körülbelül a felére redukáljuk. Olívaolajból, citromléből öntetet készítünk. A lazackockákat a tányérra helyezzük, rátépkedjük a Bufala mozzarellát, rátesszük a serrano sonka hajszálvékony szeleteit, meglocsoljuk a szójaredukcióval és a citromos olajjal. Bazsalikomvirágot, fűszersalátát teszünk rá.

kaloria 380 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vár: a Speiz

Ajánlataink