Lazacfilé almacsatnival
Nagyobb kockákra vágjuk a hagymát, a megtisztított almát is felkockázzuk. A gyömbért lereszeljük. A csilit kimagozzuk, felcsíkozzuk. Két evőkanál olajon üvegesre
sütjük a hagymát. Rádobjuk az almát, a gyömbért és a csilit, meghintjük a curryvel. Hozzákeverjük az ecetet, a cukrot, a fahéjat, sózzuk-borsozzuk, és négy evőkanál vízzel hígítjuk. Kis lángon körülbelül 25 percig főzzük – időnként megkeverjük, nehogy leégjen. Megmossuk a lazacszeleteket, papírtörlovel szárazra töröljük. Bekenjük a citromlével, sózzuk és borsozzuk. A maradék olajat felforrósítjuk, és pár perc alatt körbesütjük a szeleteket. A sült halat a pikáns raguval és basmati rizzsel tálaljuk.