Megdinszteljük a zsiradékon a félfőre vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, pár percig együtt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a fél- vagy negyedkarikákra vágott cukkinit, öt percig főzzük. Rákanalazzuk a paradicsompürét, két percig főzzük, majd hozzákeverjük az összevágott kaprot is. Jó híg lecsót kell kapnunk.
Egy közepes méretű sütőtálban összerakjuk az ételt. Rakunk az aljára pár tésztalapot úgy, hogy legyen közöttük fél-egy centi hézag (a sütőben a lecsó szaftjában fog megfőni a tészta, és hagyunk neki helyet a növekedéshez). Kanalazunk rá lecsót, egy-két evőkanál tejfölt, és így rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére kenjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal. 160 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Ha kész, kicsit hagyjuk állni, majd kockákra vágjuk, és friss salátával kínáljuk.