Forrás: Vidék íze

Teljes kiőrlésű zöldséges lasagne

  1. Félreteszünk 4-5 paradicsomot, a többi zöldséget szükség szerint meghámozzuk, tisztítjuk, és 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy nagy tálba szórjuk, öntünk rá fél deci olívaolajat, sózzuk-borsozzuk, összeforgatjuk. Átöntjük egy papírral bélelt nagy tepsibe, és 200 fokos sütőben megsütjük. Ha kész, visszaszedjük a keverőtálba, hozzákeverjük a tejszínt, a bort, reszelünk hozzá egy kis szerecsendiót. A zöldségek sütéséhez használt nagy gáztepsi alját kirakjuk a vékonyra nyújtott nyers tészta (nem kell előfőzni!) egy részével. Rákanalazzuk a tejszínes-boros zöldségragu felét-harmadát. Meghintjük némi reszelt sajttal, teszünk rá néhány nyers paradicsomkarikát. Ezt ismételjük még kétszer-háromszor, míg tartanak a hozzávalók. Felülre tészta és reszelt sajt kerül. 160-170 fokos sütőben pirosra sütjük.

TRÜKK

Ha kész lasagnelapokat használunk, akkor levesesebb legyen a töltelék, hogy meg tudjon főni benne a sütőben a nyers tészta. Ha friss házi tésztát használunk, akkor kevesebb folyadék is elég.

Zöldséges lasagne

Lasagne bolognai módra

kaloria 590 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.