A zsíron megfonnyasztjuk az összevágott hagymát, rádobunk négy összevágott zöldpaprikát. Ha szeretjük az erőset, akkor hozzákarikázunk egy erős paprikát is.
A paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk egy percre, majd lehúzzuk a héjukat. Amikor már a paprika kezd egy kicsit átlátszóvá válni, rárakjuk az összekockázott paradicsomot, megsózzuk, és összerotyogtatjuk.
Végül ráöntjük a paradicsomlevet, és még öt percig forraljuk.
Egy keverőtálban összekeverjük a darált húst a főtt rizzsel, az őrölt pirospaprikával és köménnyel, majd sózzuk és borsozzuk.
A tölteni való paprikák végét levágjuk, kikaparjuk a csumáját. A hegyüket és lenyisszantjuk, így jobban átfő majd a töltelék. Belekanalazzuk az ízesített darált húst. Belefektetjük egy nagy lábasba, ráöntjük a híg lecsót, és fedő alatt jó fél órát főzzük kis lángon.