Erdélyi krumplis lecsó

A szalonnát felcsíkozzuk, a kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Meghámozzuk a vöröshagymát is, hosszában félbevágjuk, majd nagyon vékonyan felszeleteljük. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

Egy nagy serpenyőben lepirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a vöröshagymát, pár percig dinszteljük. Rátesszük a kockákra vágott burgonyát, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, beledobjuk a borsikafüvet. Öntünk rá egy kevés vizet, és 10 percig főzzük.

Rátesszük az előkészített paprikát, paradicsomot, valamint a kolbászt, és még körülbelül 15 perc alatt készre főzzük. Megkóstoljuk, ha szükséges, teszünk hozzá még egy kis sót és/vagy borsot.

 

Parmezános zöldségpite

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink