Parmezános zöldségpite

Meghámozzuk a krumplit, felkarikázzuk. Hideg vízben kis sóval felforraljuk. Két-három percig főzzük, utána rögtön leszűrjük, lecsöpögtetjük.

A paradicsomot felszeleteljük, a cukkinit felkarikázzuk (nem kell meghámozni, ezeknek még nagyon zsenge a héja).

Egy nagy keverőtálban összevegyítjük a tejfölt a két egész tojással, a lereszelt parmezánnal, sózzuk, ízesítjük még egy kevés darált zöld borssal. Ebbe forgatjuk bele az előkészített krumplit, paradicsomot, cukkinit.

Egy kerek, lapos piteformát kikenünk vajjal vagy olívaolajjal, beletesszük a tejfölös-tojásos mártással elkevert zöldségeket. A tetején szépen elrendezzük a karikákat. Morzsolunk rá egy kis vajat (vagy spriccelünk rá némi olívaolajat), és 180 fokos sütőben szűk háromnegyed óra alatt megsütjük.

Gumimacis narancsos-túrós szelet

kaloria 230 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.