ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – PÁROLÁS: 50 perc – Féltenyérnyi szeletekre vágjuk a húst, sózzuk borsozzuk. Egy serpenyőben zsiradékot forrósítunk, és több adagban elősütjük benne a hússzeletek mindkét oldalát. Kockára vágjuk a szalonnát, egy nagyobb lábasba dobjuk, és addig sütjük, míg halványbarnára nem pirul benne. Kiszedjük a pörcöket. A szalonnazsírban üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát. Rászórjuk a reszelt fokhagymát, fél percig együtt sütjük. Hozzáadjuk a lecsót, megszórjuk egy teáskanálnyi őrölt pirospaprikával, jól összeforraljuk. Beletesszük az elősütött húst, és fedő alatt puhára pároljuk. Időnként ránézünk, megkeverjük; ha elfőné a levét, pici vizet öntünk alá. Ha kész, hozzákeverjük a félretett szalonnapörcöket is. Ismét megkóstoljuk, szükség szerint sózzuk és borsozzuk. Abban a serpenyőben, amelyben a hússzeleteket elősütöttük, ismét egy kevés zsiradékot forrósítunk, és megsütjük benne a kolbászokat. Meghámozzuk a burgonyát, aztán vékony karikára vágjuk. Konyharuhára szórjuk, jól áttöröljük, hogy minél szárazabb legyen. Bő olajat forrósítunk, és több adagban aranybarnára sütjük benne a krumplit.
Hozzávalók
4 személyre