Lecsós libamájszeletek
Felszeleteljük a hagymákat, majd egy serpenyőben felforrósított libazsíron megpirítjuk. Hozzátesszük a zúzott
fokhagymát, sózzuk. Beleforgatjuk a vastagabb csíkokra
vágott zöldpaprikákat, összeforrósítjuk. Megszórjuk kevés
őrölt fűszerpaprikával, és felöntjük az alaplével. Erős lángon főzzük 3-4 percig, ekkor beletesszük a nagyobb cikkekre vágott paradicsomokat. Kevés felaprított zeller zöldjével fűszerezzük. Vigyázunk, hogy ne főjenek szét a paradicsomok. A felszeletelt májat sózzuk-borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd pár csepp olajon pirosra sütjük mindkét oldalukat. Kivesszük, a tálalásig melegen tartjuk. A serpenyőben maradt zsiradékban megpirítjuk a felkarikázott burgonyát, tálaláskor erre helyezzük a lecsóval leöntött libamájat.