Forrás: Pásztor Tünde

Lecsós tarhonyaleves

Lecsós tarhonyaleves

Először a lecsós alapot készítjük el: apróra vágjuk a szalonnát, nagyobb kockákra a hagymát. Kipirítjuk a szalonnát, rádobjuk a hagymát, üvegesre sütjük. Utána hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, s fél perc múlva megszórjuk fél-egy evőkanálnyi őrölt pirospaprikával, sóval és borssal. Rádobjuk a felkockázott paprikát, megfonnyasztjuk, végül rátesszük a feldarabolt paradicsomot is. Ha újra forr, mehet bele a kisebb kockákra vágott krumpli is. Felöntjük körülbelül másfél liter vízzel. Egy másik lábasban szárazon picit megpirítjuk a tarhonyát, majd hozzáöntjük a felforrt leveshez, és készre főzzük. A végén megkóstoljuk, ha szükséges, sóval és borssal ízesítjük.

kaloria 340 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink