Lencsegulyás

Finomra vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük a zsíron. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, azzal is sütjük 2-3 percig. Rárakjuk a nagyon apróra vágott paprikát és paradicsomot, és jó sűrűre összerotyogtatjuk. Ha már zsírjára sült, rátesszük a felkockázott marhahúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Hozzáforgatjuk az őrölt pirospaprikát, köményt, babért, majd felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni, közben sózzuk és borsozzuk.

Amíg fő a hús, meghámozzuk és felaprítjuk a sárgarépát, a gyökeret, a karalábét, a zellert és a burgonyát. Ha már majdnem puha a hús, belerakjuk a levesbe a felaprított zöldségeket és a lencsét, és együtt készre főzzük. Ha túl sok víz elfőtt volna, akkor önthetünk még hozzá egy keveset.

Mustáros lencseleves virslivel

kaloria - CAL
ido 115 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink