1. Apró kockákra vágjuk a hagymát és a zöldségeket. Két evőkanál olajon elkezdjük dinsztelni, először a hagymát és a fokhagymát, majd három perc elteltével a zöldségeket. 6-8 perc múlva felengedjük bő liternyi vízzel, és sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a lencsét is, és még 6-8 percig pároljuk.
2. Közben világos rántást készítünk a maradék két evőkanál olajon a rizsliszttel, hozzáadjuk a tejfölt, és apránként a leveshez adagoljuk, majd belekeverjük a mustárt is. Beletesszük a cukrot, egyet rottyantunk rajta, és kész. Botmixerrel pürésítjük (előtte kidobjuk a babérlevelet).
3. A céklát megmossuk, nem is kell meghámozni. Hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük. Csak tálaláskor adjuk a leveshez.