A lencsét átválogatjuk, és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a savanyú káposztát bő vízben átmossuk, lecsepegtetjük, felaprítjuk, és annyi vízzel, amennyi ellepi, félóra alatt puhára főzzük. Egy nagy fazék aljában kevés olajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, és kis lángon, kevergetve üvegesre pirítjuk. Utána mehet rá az áttört fokhagyma és a megtisztított, lereszelt répa. Átkeverjük, pirítjuk, majd felöntjük a lencsével (a levével együtt). Hozzáadjuk a babérlevelet, és puhára főzzük.
Közben a kolbászt felkarikázzuk. Ha a lencse megpuhult, megsózzuk, és hozzáadjuk a puha káposztát a levével együtt, valamint a kolbászkarikákat. Ha szükséges, felöntjük vízzel, és összeforraljuk. A tejfölt egy tálkában elkeverjük egy kevés levessel, csomómentesen hozzáadjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk a levesbe. Sózzuk, ha szükséges, és mérsékelt lángon 5 percig főzzük. Citromlével savanyíthatjuk.