Lencsés csirkecsíkok polentával

Felforraljuk a vizet egy kis sóval a polentához, beleszórjuk a darát, folyamatos keverés mellett öt percig főzzük. Picit hagyjuk hűlni, hogy tudjunk vele dolgozni, ne égesse meg a kezünket. Erős átlátszó fóliából két nagyobb darabot levágunk, mindkettő közepére rákanalazzuk egy csíkban a forró polentát. Hengert tekerünk belőlük, a végeket ellenkező irányba csavarjuk (mint a szaloncukornál), jó szorosra formázzuk. Ha valahol levegőt látunk, ott egy tűvel megszurkáljuk a fóliát, hogy ki tudjon jönni (így nem fog szétesni sütés közben). Hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Végül kicsomagoljuk, szűk centi vastag karikákra felvágjuk, és kevés zsiradékon mindkét oldalukat jól átsütjük.

Sós vízben megfőzzük a lencsét az egészben hagyott hagymával. A hagymát kidobjuk. Csak annyi vizet hagyunk a lencsén, ami épp ellepi. Ha kihűlt, akkor a rajta hagyott főzővízzel együtt botmixer segítségével pürésítjük, nem kell teljesen krémesre, maradhatnak benne kis darabkák. A három egész tojást egy nagy tálban villával felverjük. Hozzákeverjük a mustárt, a tejet, a lencsepürét, pici sót, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű mártómasszánk legyen (2-3 púpos evőkanálra lesz szükség). A besózott csirkeszeleteket lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a lencsés masszában, és azonnal közepesen forró, bő zsiradékba rakjuk. Mindkét oldalukat pirosra sütjük 6-8 perc alatt.

Tejfölös lencsefőzelék sült sonkával

kaloria 520 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.