Lencsés sertéscsíkok
Amíg sül a köret, csíkokra vágjuk a szalonnát, kipirítjuk. Rádobunk három, finomra vágott vöröshagymát. Ha már üveges, akkor mehet rá a zúzott fokhagyma, és fél perc múlva a csíkokra vágott szűz. Ízlés szerint sózzukborsozzuk, pár perc alatt készre sütjük. Bő, sós vízben egy félbevágott vöröshagyma és egy babérlevél társaságában megfőzzük a lencsét. Leszűrjük, és összekeverjük a sült hússal.
A tányér közepére teszünk egy adag fűszeres sült burgonyát, arra szedjük a lencsés sertéscsíkokat.
Köret
Alaposan lesúroljuk a burgonyát, majd héjastúl félpuhára főzzük. Negyedbenyolcadba vágjuk. Megszórjuk a tetszésünk szerint összeállított fűszerkeverékkel. Sütőpapírt terítünk egy tepsibe, kis zsiradékot öntünk bele, beleszórjuk a fűszeres burgonyát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha már majdnem készen van, mellédobjuk a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát, és együtt készre sütjük.