Lencsés-zöldbabos torony
A sonkát vagy a felvágottat vastagabb, 3 mm-es szeletekre vágjuk. A lencsét megfőzzük, a zöldbabot felolvasztjuk. Összekeverjük a leöblített lencsét a babbal, ízlés szerint sózzuk. Belekeverünk egy evőkanál lisztet és egy tojást. Felépítjük a tornyot: alulra egy szelet sonka, azt megkenjük a lencsés-babos töltelékkel, arra megint egy szelet sonka, és így tovább. A tetejére is hús kerüljön. A többi lisztből és a fél liter tejből, 5 dkg vajból besamelt csinálunk. Reszelünk bele egy csipetnyi szerecsendiót, és sózzuk. Ha kész, belereszeljük a sajt kétharmadát, és hozzáadjuk a maradék tojást. Sűrű mártást kapunk. A tornyot ezzel bevonjuk, a maradék sajttal óvatosan megszórjuk. Középmeleg sütőben készre sütjük.