Lenmagos tésztában sült juhtúrós gomba
A gombát megmossuk, a tönkjét kivágjuk, a kalapok belsejét enyhén besózzuk. A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott újhagymával, azután beletöltjük a gombafejekbe.
A gyúródeszkát vastagon beszórjuk lenmaggal, ráterítjük
a tésztát, és vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy közben a
lenmagot jól belenyomkodjuk. A tésztából 10 × 10 cm-es
négyzeteket vágunk, a közepükbe egy-egy megtöltött
gombafejet helyezünk. A gombákat becsomagoljuk, azután
a tésztabatyukat a 180 fokra előmelegített sütőben
10-15 perc alatt megsütjük.
Paprikamártás
A mártáshoz kevés zsiradékon világosbarnára pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a paprikakrémet, majd felengedjük a tejjel meg a zöldségalaplével, és kevergetve besűrítjük.