Lestyános marharaguleves lencsével

Finomra vágjuk a vöröshagymát, és elkezdjük dinsztelni a zsíron. Ha már átlátszó, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és két-három percig pirítjuk együtt. Hozzáadjuk a nagyon kicsi kockákra felvágott paprikát és paradicsomot, és addig pároljuk együtt, míg jó sűrű nem lesz az alap.

Rátesszük a feldarabolt marhahúst, és kevergetve sütjük pár percig. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Közben ízesítjük még őrölt köménnyel és babérral, lestyánnal, sóval és borssal.

Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a fazékba a megtisztított, feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellerszárat meg a lencsét, együtt készre főzzük. Végül ízlés szerint citromlével ízesítjük. Tejföllel kínáljuk.

Főtt marhalábszár fokhagymás mártással

kaloria - CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.