Levendulás citromos keksz

Keverőgépben összemorzsásítjuk a kockákra vágott fagyos vajat a liszttel, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Deszkára borítjuk. Hozzáforgatjuk a citrom reszelt héját és az elmorzsolt virágokat. A közepébe mélyedést vájunk, ide öntjük a három tojássárgáját. Gyorsan összegyúrjuk, majd cipót formázunk belőle. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben legalább egy órát pihentetjük.

Sütés előtt ízlés szerint 2-4 mm vastagra kinyújtjuk, és kör alakú kivágóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen hidegre hűlni (lehetőleg nem a tepsiben, hanem sütőrácson).

A mázhoz összekeverjük a tojásfehérjét egy-két evőkanál citromlével és annyi porcukorral, hogy sűrű, éppen csak folyó masszát kapjunk. Megkenjük vele a hideg kekszek tetejét, majd mindegyikre szórunk egy kis reszelt citromhéjat meg pár levendulavirágot.

Sárgabarackos-levendulás pite

kaloria - CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.