Felforraljuk a tejszínt pár levendulavirággal (nagyon óvatosan szabad adagolni, nehogy molyirtóíze legyen végül). Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőben még legalább két órát pihentetjük, utána átszűrjük.
Közben a tojásfehérjékből habot verünk két evőkanál cukorral. A sárgájákat habosra keverjük a citromlével és a maradék két evőkanál cukorral. Több adagban beledolgozzuk óvatosan a tojáshabot és a lisztet. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. Ha kész, kiborítjuk, és még forrón, papírostul többször össze- és kitekerjük, majd összecsavarva hagyjuk hidegre hűlni.
A krémhez kikavarjuk a mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromok kifacsart levével. A hideg levendulás tejszínből habot verünk az instant zselatinnal, majd összedolgozzuk a mascarponés krémmel. Kitekerjük a piskótát, óvatosan lehúzzuk a papírt. Megkenjük a krémmel, és felcsavarjuk. A tetejét olvasztott fehér csokival megcsíkozzuk, végül citromhéjjal, levendulával díszítjük. Üde, frissítő édesség.