Először a torta alapját készítjük el. A háztartási kekszet egy nagy, erős zacskóba öntjük, és sodrófával összetörjük. Nem baj, ha kis kekszdarabkák is maradnak benne. Keverőtálba öntjük, összekeverjük a porcukorral. Gőz felett összeolvasztjuk a vajat a darabokra tört étcsokoládéval. Ráöntjük a cukros kekszmorzsára, és egynemű masszává gyúrjuk. Egy nagy piteformába nyomkodjuk, és egyenletesen eligazítjuk úgy, hogy az oldalfalakra is jusson belőle. Egy-két órára betesszük a hűtőszekrénybe dermedni (akár egy egész éjszakát is pihentethetjük).
A ribizlis réteghez kevés hideg vízbe áztatjuk a zselatint. A ribizlit összefőzzük a cukorral, majd szitán áttörjük, hogy megszabaduljunk a ribizlimagoktól. A zselatint oldódásig melegítjük, majd összekeverjük a még meleg ribizlivelővel. Ha már kezd hűlni és dermedni, beleöntjük a hideg kekszes alapba. Hűtőszekrényben pihentetjük, míg elkészül a krém.
Négy deci tejszínt felforralunk a levendula virágaival. Hagyjuk állni fél órát, majd leszűrjük. A levendulás tejszín kis részében csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport, a nagyobbik részét felrakjuk főni. Ha felforrt, belekeverjük a pudingporos részt, és egy-két percig forraljuk. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a cukrot. A fehér csokit apróra vágjuk. Ha már kissé lehűlt a krém, kevergetéssel beleolvasztjuk. Hűtőszekrényben lehűtjük. A maradék tejszínből habot verünk, és összedolgozzuk a pudingos-levendulás krémmel. Rásimítjuk a ribizlizselé tetejére.
Tálalás előtt levendulavirágokkal, ribizlivel, pár levélke mentával, pár csipet fémporral díszítjük.