Levendulás-mandulás muffin

A tésztához zétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket habbá verjük. A sárgájákat kikeverjük a cukorral, a csipetnyi sóval, a citrom reszelt héjával és az ecettel. A darált mandulát összekeverjük a sütőporral, és mindezt a fehérjehabbal együtt óvatosan összedolgozzuk a cukros tojáshabbal és az olajjal.

Egy 24 darabos minimuffinsütő mélyedéseit kibéleljük kis papírkosárkákkal, és belekanalazzuk a masszát. 170 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt megsütjük. Ha kész, kiszedjük a formából, rácson kihűtjük.

A krémhez felforraljuk a tejszínt a rozmaringlevelekkel és a levendulavirágokkal. Hagyjuk kicsit állni, majd leszűrjük, és hűtőszekrényben nagyon hidegre hűtjük (érdemes a felhasználás előtti napon megcsinálni). Sűrű pudingot főzünk a tejből és a pudingporból. Hozzákeverjük a cukrot vagy az édesítőszert, a vaníliás cukrot, kevergetve kihűtjük. Ha már csak langyos, hozzádolgozzuk a puha vajat. Végül habot verünk a rozmaringos-levendulás tejszínből, és beleforgatjuk a pudingos krémbe. Ízlés szerint frissen facsart citromlével ízesítjük.

A krémet habzsákba töltjük, és minden kis muffinra nyomunk egy-egy adagot belőle. Végül levendulavirággal, rozmaringlevélkével díszítjük.

Levendulás cseresznyés kevert sütemény

kaloria 260 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink