Levendulás cseresznyés kevert sütemény

Elektromos habverővel habosra keverjük a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Hozzákeverjük a joghurtot, a citrom reszelt héját, az elmorzsolt levendulavirágot, a sót, a pici fahéjat, facsarunk hozzá némi citromlevet. Végül fakanállal eloszlatjuk benne a 10 dkg lisztet.

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, összeforgatjuk egy evőkanál liszttel. Egy kicsi, 15×25 centis tepsit előkészítünk (vagy sütőpapírral kibéleljük, vagy kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel), beleöntjük a nyers tésztamasszát. Egyenletesen elosztjuk rajta a lisztbe forgatott cseresznyét. 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Cseresznyés tejfölös lepény

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink