Levendulás almatorta

Levendulás almatorta

A tésztához a lisztet, a cukrot, a sót, a vajat és a tojást összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, eltávolítjuk a magházukat, és vékony szeletekre vágjuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott piteformát. A szélén kis peremet hagyunk, az alját villával megszurkáljuk. Az almaszeleteket kör alakban körberakjuk a tésztán, majd betesszük a sütőbe, és körülbelül 30 percig sütjük. A sütés vége felé sütőpapírral letakarjuk. A mézet a levendulavirágokkal
együtt tálba tesszük, pár percre egy forró vízzel teli fazékba állítjuk, majd a még meleg süteményt a folyékony mézzel bekenjük.

kaloria 210 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.