Levendulás meggyhab grillázzsal
A meggyet a meggylével és a meggyszörppel összeturmixoljuk, utána szitán átpréseljük. Ebből 1 dl-t a tojássárgájával, a porcukorral és a pudinggal simára kikeverünk. A maradék turmixot felforraljuk, ebben feloldjuk a lapzselatint. Hozzáadjuk a pudingos meggyet és a levendulavirágot, majd az egészet vízgőz fölött besűrítjük. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd belekeverjük a felvert tejszínt. Tálalásig hűtőbe tesszük. A grillázshoz az olvasztott cukrot vajjal és szeletelt mandulával összekeverjük, majd a masszából kerek lapokat formázunk. Hagyjuk megdermedni. Tányérra
helyezünk egy darab grillázst, erre jön a meggyhab, megint grillázs, végül meggyhab következik. A tetejét tejszínhabbal és aszalt gyümölcsökkel díszítjük.