Liba almával és mézzel

Kívül-belül bedörzsöljük sóval a szárnyast. A hasüregét majoránnával meghintjük. Négy almát negyedelünk, kiszedjük a csutkát. Összekeverjük a mézzel, és beletöltjük a liba hasába, a rozmaringágakkal együtt.

Belerakjuk egy mélyebb oldalú nagy tepsibe (nem kell alá sem zsiradék, sem víz), alufóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben elkezdjük sütni. Egy óra múlva levesszük a hőmérsékletet 160 fokra, és annyi órán át sütjük összesen, amennyi kiló volt eredetileg.

Levesszük róla a takarást, kimerjük a felesleges zsiradékot. A maradék almát szintén héjastul negyedeljük, bedobjuk a liba mellé. Tépkedünk rá pár rozmaringlevelet. A sütő hőmérsékletét felemeljük 200 fokra, és addig sütjük, míg a liba meg nem pirul. Közben az alma is roppanósra sül.

Zúzás libagulyásleves

kaloria 330 CAL
ido 320 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.