Zúzás libagulyásleves

ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – FŐZÉS: 3 óra – Apróra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát áttörjük, majd kevés zsiradékon pároljuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, átkeverjük, öntünk rá egy kis vizet. Rádobjuk az összekockázott zúzát, ízesítjük sóval, borssal, kis majoránnával (ha frisset használunk, abból egy keveset félreteszünk), őrölt babérral és köménnyel. Fedő alatt majdnem puhára pároljuk, közben folyamatosan pótoljuk az elfőtt levét. Hozzátesszük a bor nélkül kockára vágott combot is, még öntünk rá kis vizet. A leveszöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, azt is belerakjuk. Mindig annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a hozzávalókat. Felforraljuk, majd pár perc múlva beletesszük a kockára vágott krumplit is, öntünk rá annyi vizet, amilyen sűrűségű levest akarunk. Újra kóstoljuk, sózzuk-borsozzuk, ha szükséges, végül készre főzzük.

A hozzávalók ára 2017. novemberi árakon,
négy személyre:
3400 Ft

kaloria 280 CAL
ido 205 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.