Libacomb libakolbásszal és fokhagymás kelbimbóval

  1. Sóval és borssal bedörzsöljük a libacombokat. Egy kis tepsi alját kirakjuk az egyik meghámozott, felszeletelt vöröshagymával. Ráteszszük a megmosott, leszárított zöld fűszereket. A tetejére jöhetnek a combok. Öntünk alá egy-két deci vizet. Alufóliával lezárjuk, és 150-160 fokos sütőben 1,5-2,5 óra alatt megsütjük. Levesszük róla a takarást, ha szükséges, rápirítunk. Míg sül, elkészítjük a kolbászkákat.
  2. Beáztatjuk sós vízbe félórára a belet. Finomra daráljuk a libamellet (a bőrével együtt). Sóval, borssal, csipetnyi kakukkfűvel, őrölt pirospaprikával, reszelt vöröshagymával ízesítjük. A belet lecsöpögtetjük, betöltjük a tölteléket. Utána a végét megkötjük egy spárgával, és kis, 5-6 cm átmérőjű csigát csavarunk belőle. A végét két helyen elkötjük spárgával, a két kötés között pedig elvágjuk. Ezt ismételjük, míg tart a betöltött kolbász. A kis csigákat átszúrjuk egy-egy bambusz vagy hurkapálcával. Sütés előtt megszurkáljuk, hogy nehogy szétdurranjanak.
  3. Egy kis tepsiben a 180 fokos sütőbe toljuk, és bő 20 perc alatt megsütjük. Akár fagyasztott, akár friss kelbimbóval dolgozunk, sós, szódabikarbónás vízben két-három percig forraljuk, majd lecsöpögtetjük. Egy serpenyőben libazsíron megfuttatjuk a felszeletelt fokhagymát, rádobjuk a kelbimbót, és kicsit összesütjük, végül sózzuk.

TRÜKK

Ha nincs hurkatöltőnk, akkor egy habzsák segítségével is elkészíthetjük a kolbászkákat. Egy hosszú, egyenes csövet válasszunk. Annyi belet húzzunk a habzsák végére, amennyit csak tudunk. Kanalazzuk a masszát a habzsákba, és egyenletes nyomással töltsük meg a belet.

Hogy ne legyen túl drága a fogás, a kolbásztöltelékbe kerülő libamellet helyettesíthetjük pulykamellel is, de ekkor 40 dkg húshoz adjunk hozzá bő 10 dkg zsírt, hogy ne legyen túl száraz a végeredmény.

Ropogós libacomb hagyományos, gombás-majoránnás töltelékkel

Ludaskása libacombbal, töltött libanyakkal

kaloria 750 CAL
ido 240 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.