Libamájrizottó Rossini módra
A libamájat kis kockákra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a hagymát és a petrezselyem zöldjét finomra aprítjuk. A zöldborsót előfőzzük, a rizst a szokásos módon megpároljuk.
A hagymát a felhevített zsiradékban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a májat meg a gombát, és tovább pirítjuk. Amikor elkészült, megszórjuk a petrezselyemmel. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd az elkészült párolt rizshez adjuk. Beletesszük a zöldborsót meg a reszelt sajt felét, azután az egészet lazán összekeverjük.
A maradék zsiradékba egy evőkanálnyi paradicsompürét teszünk, összeforraljuk, majd feleresztjük kevés vízzel. Mikor ismét felforrt, szűrőn átszűrjük. A rizottót kivajazott formába nyomjuk, és forró tányérra borítjuk. A tetejét meghintjük a maradék reszelt sajttal, és körbeöntjük a leszűrt szafttal. A szaftot adhatjuk külön is. Lényeges, hogy forrón tálaljuk.