Madridi fánk karamellmártással és csokoládészósszal

Fánk:

Felforraljuk a vizet a felkockázott vajjal, evőkanál cukorral, csipet sóval. Beleöntjük a lisztet, és fakanállal folyamatosan keverjük, míg be nem sűrűsödik és el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és elektromos habverővel egyesével hozzádolgozzuk az egész tojásokat. Csillagcsőrrel felszerelt habzsákba töltjük. Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk, és kis rudakat nyomunk bele a zsákból. Pár perc alatt pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot. A maradék tésztát több adagban megsütjük. Frissen kínáljuk, porcukorral megszórva és/vagy valamilyen édes mártással.

Karamellmártás:

Egy vastag talpú serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, majd több adagban hozzáöntjük a felforrósított tejszínt (vigyázzunk, nehogy megégesse a kezünket a képződő gőz!). Jól összeforraljuk.

Csokoládészósz:

Felmelegítjük a tejszínt körülbelül 50-60 fokosra, és több kis adagban hozzákeverjük a felaprított csokit. Csipetnyi fahéjjal ízesítjük.

Almás töltött fánk

kaloria 460 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink