Magos rántott gomba fokhagymás tejfölben sült újburgonyával

Megmossuk a gombát, leszárítjuk. Besózzuk, majd összeforgatjuk a mustárral. Bundázzuk: először lisztben, utána felvert tojásban forgatjuk meg. A zsemlemorzsát összekeverjük a kissé összetört magokkal, ebbe forgatjuk a tojásos csiperkét. Közepesen forró bő olajban sütjük, ha kész, papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.

Durva szivaccsal leszedjük a krumpli héját, átmossuk. mérettől függően negyedeljük vagy cikkre vágjuk. Belerakjuk egy vékonyan kizsírozott tepsibe, meghintjük sóval. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, ezt is finoman sózzuk, ráöntjük a krumplira. A tetejére locsoljuk a maradék megolvasztott zsiradékot, és takarás nélkül betoljuk a 180 fokos sütőbe, addig sütjük, míg szépen meg nem pirul.

Krémes polenta vörösboros gombaraguval

kaloria 720 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.