Fogas
A halfiléket megsózzuk. Összetörjük a diót. Összekeverjük a szezámmaggal, a lenmaggal, a reszelt parmezánnal, végül a két felvert tojással. A halfiléket lisztben megforgatjuk, majd mindkét oldalukon megkenjük a tojásos masszával. A bepanírozott halat a felforrósított vajban óvatosan, közepes homérsékleten ropogósra sütjük. Elokészítjük a körethez a zöldségféléket: a sárgarépát meghámozzuk, majd a padlizsánnal és a cukkinivel együtt jullienne-re vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, elfelezzük, hajszálvékonyan felszeleteljük. Az olívaolajban nagy lángon megpirítjuk az elokészített zöldségeket, közben sóval, borssal, kakukkfuvel, zúzott fokhagymával ízesítjük. Félrerakjuk hulni.
Zöldségbatyu
A kelkáposztaleveleket forró vízbe mártjuk. A tojások sárgáját a tejszínnel és a reszelt parmezánnal összekeverjük, majd ebbe beleforgatjuk a kihűlt pirított
zöldségeket. A blansírozott kelkáposztalevelekbol batyut formázunk, beletöltjük a zöldségeket, és madzaggal megkötjük. A zöldségbatyukat 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.