Meghámozzuk a gyökérzöldségeket, apró kockára vágjuk. A vöröshagymát szintén megtisztítjuk, felaprítjuk. Kevés zsiradékra rátesszük a hagymát és az összevágott zöldségeket, és elkezdjük együtt párolni.
Ha már félig megpuhult, megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével és két evőkanál liszttel. Egy percig kevergetve pirítjuk, utána rászórjuk az őrölt pirospaprikát, átkeverjük, és már öntjük is fel másfél liternyi vízzel. Megsózzuk, és feltesszük főni. Ha felforrt, hozzáadjuk az apró rózsákra bontott karfiolt.
Amíg a leves újra felfő, elkészítjük a paprikás nokedlit. Összekeverjük a tojást az evőkanálnyi puha vajjal, egy kávéskanál őrölt pirospaprikával, csipetnyi sóval meg annyi liszttel, amennyit felvesz. Viszonylag kemény tésztát kell kapnunk. Apró darabkákra csipegetjük. Ha felforrt a leves, beleszórjuk, belefőzzük a tésztát.