Egy lábasban, a két evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, egy percig pirítjuk együtt. Rátesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot, addig főzzük, míg jól be nem sűrűsödik a pörköltalapunk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát.
Hozzáadjuk a felkockázott lapockát, fehéredésig pirítjuk. Belerakjuk a csíkokra vágott laskagombát, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel és babérral, öntünk rá az alapléből, és elkezdjük főzni, közepes lángon.
Néha megkeverjük, ha szükséges, öntünk hozzá alaplevet. Hosszú, de jó sűrű szaftot akarunk kapni a végén.
Ha már majdnem puha a hús, belerakjuk a felcsíkozott májat is, és együtt készre főzzük. Nokedlit adunk mellé.