Májas sajttekercs
A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és kevergetve, nagyon lassú tűzön éppen csak annyira pirítjuk meg, hogy ne kapjon színt. A forró tejet apránként
hozzáöntjük, és a masszát sűrűre főzzük. Az így elkészült szaporítóanyaghoz (panádhoz) hozzáadjuk a kenőmájast,
a kis kockákra vágott paprikát, a felaprított petrezselyem zöldjét és a snidlinget. Ízlés szerint megsózzuk, majd a
krémet villával jól összedolgozzuk.
A sajtot 3 réteg fóliába alaposan becsomagoljuk, és bő vízben addig főzzük, amíg felpuhul. Deszkán vékonyra
kinyújtjuk, megkenjük a májas töltelékkel, majd felcsavarjuk, mint a bejglit. A tekercset a hűtőben kidermesztjük, hogy szépen tudjuk szeletelni. Pirítóssal,
zöldsalátával vagy friss csírával tálaljuk.