Habosra verjük a tojások sárgáját másfél evőkanál cukorral. A fehérjékből habot verünk a maradék cukorral. Beledolgozzuk a cukros tojássárgáját, majd fakanállal eloszlatjuk benne a liszttel elkevert kakaót. Belevegyítjük az olvasztott, langyos vajat is. Egy 26 cm-es kerek, papírral bélelt tortaformában, 180 fokos sütőben megsütjük. Sütőrácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez felmelegítjük a tejszínt, levesszük a tűzről, és kevergetve megolvasztjuk benne a feldarabolt étcsokit. Hűtőszekrényben hűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A hideg csokis tejszínt jól kihabosítjuk, majd összedolgozzuk a vajjal és a mascarponéval. A hideg tésztát visszarakjuk a tortaformába. Megkenjük vastagon meggylekvárral. Rásimítjuk a krémet. Hűtőszekrényben tároljuk. Tálalás előtt levesszük róla a forma oldalfalát, átemeljük egy tortatálra. Rumos meggyel, összevágott étcsokival díszítjük a tetejét.