- Beirdaljuk a libamell bőrét. Utána kinyitjuk két oldalra a húst (egyharmadát vízszintesen mélyen bevágjuk, kihajtjuk az egyik oldalra, majd a maradékot a másik oldalról vágjuk be mélyen, és ezt is kihajtjuk). Az így kapott nagy lapot kézzel átlapogatjuk, megsózzuk, és hagyjuk egy kicsit állni. Ha használunk hízottliba-májat, akkor azt félcentis kockákra vágjuk, majd egy kis tálcán berakjuk a fagyasztóba.
- A pecsenyemájat elkaparjuk vagy nagyon apróra vágjuk. Kevés libazsíron üvegesre dinszteljük a falaprított hagymát. Rádobjuk az elkapart májat, sózzuk-borsozzuk, majoránnával ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást is. A fagyasztott májat 2-3 percre betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Ha kicsit kihűlt, hozzákeverjük a töltelékhez. Elővesszük a húst. Úgy tesszük le, hogy a bőrös fele nézzen felfelé. Ide halmozzuk a tölteléket, két oldalról rátekerjük a húst. Alufóliába burkoljuk (nem kell kizsírozni), a két végét szaloncukorszerűen összecsavarjuk. Tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Ha kész, kicsomagoljuk, és magasabb hőfokon kicsit rápirítunk a tetejére. Felvágás előtt hagyjuk egy kicsit pihenni. Adhatjuk melegen valamilyen szokásos körettel főételként, vagy hidegen előételként.
Füstölt libamell rozéban párolt, vörös áfonyás savanyú káposztával