A PECSENYÉHEZ:
ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – SÜTÉS: 1 óra – A csirkemellet hat nagy szeletre vágjuk (hosszában elfelezzük, a vastagabb részt levágjuk, keresztben felezzük, a két laposabb részt egyben hagyjuk). Jó nagyra kiklopfoljuk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük. A májakat elfelezzük, és mindegyiket belecsavarjuk egy-egy szelet csirkemellbe. Mindegyiket betekerjük egy-egy szelet húsos szalonnába, hústűvel megtűzzük. Kizsírozott tepsibe rakjuk, alufóliával lezárjuk. 45 percig sütjük, utána levesszük a fóliát, és rápirítunk.
A PÁROLT ZÖLDSÉGEKHEZ:
A köretekhez meghámozzuk a zöldségeket, pici kockára vágjuk. Lábasba rakjuk, ráöntjük a kefirt és az olajat, sózzuk, fedő alatt megpároljuk.
AZ ALMÁHOZ:
Az almát megmossuk, kicsumázzuk, héjastul felszeleteljük. A zsiradékkal lábasba rakjuk, rászórjuk az ánizst, és roppanósra pároljuk. Kis cukrot és sót adhatunk hozzá.