Forrás: Pásztor Tünde

Majoránnás bőrös malackaraj

  1. Bevagdossuk a bőrt jó mélyen, egészen a húsig. Bedörzsöljük sok sóval (ettől lesz ropogós), tört borssal, majoránnával, 2-3 gerezd tört fokhagymával. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakát hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben.
  2. Másnap egy kizsírozott tepsibe fektetjük a felszeletelt füstölt szalonnát. Rátesszük a húst, meglocsoljuk a sörrel. Lefedjük az edényt, és 160 fokos sütőben 1,5-2 órán át sütjük.
  3. Levesszük róla a takarást, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200-220 fokra, és rápirítunk a pecsenyére. Ha kész, kiszedjük, melegen pihentetjük 15-20 percig, utána vastag szeletekre vágva kínáljuk. A pecsenyeléről leszedjük a zsír nagyját, majd átszűrjük, és kicsit beforraljuk, külön kis kancsóban kínáljuk a hús mellé.

Bőrös malackaraj kakukkfüves birspürével

Hecsedlivel sült bőrös malackaraj zöldfűszeres vajjal

Főtt-sült malackaraj köményes kelkáposztával

 

kaloria 350 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink